dinsdag 14 april 2009

Ferrari grijpt in na slechte resultaat

MILAAN - Het formule 1-team van Ferrari heeft ingegrepen naar aanleiding van de teleurstellende resultaten in de eerste races van het seizoen. Teammanager Luca Baldisserri zit komend weekeinde tijdens de Grote Prijs van China niet meer langs de pitmuur. Zijn positie wordt overgenomen door Chris Dyer, zo liet de renstal weten.

De Ferrari-coureurs Felipe Massa en Kimi Räikkönen wisten bij de eerste twee GP's nog geen punten te scoren. Baldisserri werd in de Italiaanse media verantwoordelijk gehouden voor de fouten van Ferrari in de laatste race, in Maleisië. De Italiaan verschijnt voorlopig niet meer op de circuits, maar gaat zich in de fabriek bezig houden met het testen van nieuwe onderdelen.

Ferrari hoopt deze week ook duidelijkheid te krijgen over het gebruik van een omstreden diffuseur door onder meer het succesvolle Brawn GP. De internationale automobielfederatie FIA buigt zich dinsdag over een protest van Ferrari, Renault, Red Bull en BMW tegen het in hun ogen illegale onderdeel dat aan de achterkant van de auto voor een betere afvoer van de luchtstroom zorgt. Waarschijnlijk doet de FIA woensdag al uitspraak in de zaak.
(bron:telegraaf.nl)