donderdag 16 april 2009

Is federer nog wel zo goed?

MONTE CARLO - De eerste seizoensnederlaag van Roger Federer op gravel heeft niet lang op zich laten wachten. De gelukkig getrouwde man - de Zwitsers stapte zaterdag in het huwelijksbootje met zijn vriendin Mirka Vavrinec - moest in de derde ronde van het toernooi in Monte Carlo z'n meerdere erkennen in zijn landgenoot Stanislas Wawrinka: 6-4, 7-5



De partij werd bij een 5-3 stand in de eerste set onderbroken door de regen. Na de hervatting toonde Wawrinka zich het best bij de les. De als tweede geplaatste Federer oogde onzeker, kon weinig afdwingen en produceerde veel onnodige fouten.

Eén break in de tweede set was voldoende voor de winst voor Wawrinka. Op 5-5 sloeg de dubbelpartner van Federer toe op het derde breakpoint, om de wedstrijd vervolgens zelf uit te serveren.

Door de nederlaag verliest Federer veel punten voor de wereldranglijst. Vorig jaar was de Zwitser nog verliezend finalist in Monte Carlo. In de voorbereiding op Roland Garros is het graveltoernooi van Rome (start op 27 april) de volgende halte voor Federer.
(bron:telegraaf.nl)